Ne damo Jadar, udruženje
Foto: N1

Udruženje "Ne damo Jadar" navodi da su im čelnici grada Loznice saopštili da će na narednoj sednici Skupštine grada usvojiti njihovu građansku inicijativu za ukidanje odluke o izmeni Prostornog plana tog grada, koja je doneta 29. jula ove godine.

„Izvojevana je još jedna mala pobeda u našoj borbi protiv otvaranja rudnika litijuma u dolini Jadra“, saopšilo je udruženje „Ne damo Jadar“, navodeći da će sednica Skupštine grada Loznice biti održana 15. ili 16. decembra.

U saoštenju se podseća da je informaciju o ukidanju Prostornog plana potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na otvorenoj sednici Vlade kojoj je prisustvovao.

„S tim u vezi pažljivo ćemo ispratiti sva dešavanja i u skladu sa tim ćemo preduzimati odgovarajuće korake. Ako Skupština grada ispuni obećanje, obratićemo se Vladi Republike Srbije sa zahtevom da ukine uredbu koja se odnosi na Prostorni plan grada Loznice. Ovo je duga borba i snaga je potrebna svima, te je na svima nama da čiste glave donosimo sve odluke koje se tiču ne samo Jadra, nego čitave Srbije“, poručuju iz udruženja „Ne damo Jadar“.

BONUS VIDEO: „Ne damo Jadar“: Zakoni se menjanju zbog Rio Tinta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar