NDNV: Zaštititi novinare i medijske radnike RTV-a od otkaza

Društvo 11. avg. 202014:14
Podeli:
Foto: Promo

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pozvalo je danas rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine (RTV) da hitno i bez odlaganja nadje način da se zaštite radna mesta novinara i medijskih radnika u toj kući i da jasno predoči po kojim profesionalnim kriterijumima planira otpuštanja koja su najavljena u medijima.

„Nedopustivo je da rukovodstvo pokrajinskog javnog medijskog servisa novinare i novinarke kao i medijske radnike te kuće drži u neizvenosti i bez jasnih i transparentnih kriterijuma pristupa bilo kakvom smanjenju broja zaposlenih i angažovanih“, ocenili su u NDNV-u.

Generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica potvrdio je juče da tekući ugovor te kuće s agencijom za posredovanje pri zapošljavanju ističe 30. avgusta i da će oko 200 radnika ostati bez posla, jer pokrajinski javni servis trenutno nema novca za sklapanje novog ugovora.

Prethodno je tokom jula RTV već raskinuo ugovore sa 56 saradnika. Posredstvom agencije angažovano je 257 radnika, a samo njih oko 50 biće zaposleni na RTV-u dok će 200 radnika ostati bez posla ukoliko Vlada Srbije ne nadje način da finansijski pomogne RTV-u pošto su rebalansom budžeta umanjena sredstva namenjena RTV-u za 201 milion dinara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar