Foto: Nemanja Jovanović

Ispostavilo se, kao što smo i upozoravali, da je prvog dana online Završnog ispita sistem pao. Pao je isti onaj sistem koji nije uspeo da podrži ni probinu probu probe, 14. aprila. Tada je bilo nemoguće pristupiti demo verziji testa, a mi se romantično ponadali da će se otkloniti problemi koji su očigledni. Ovim rečima reagovala je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, povodom poteškoća koje su osmaci danas imali pri online testiranju iz srpskog jezika. 

„Od jutros, zabrinuti roditelji, duboko frustrirani osmaci i odeljenske starešine malih maturanata, ne znaju odgovor na pitanja može li se ponovo pristupiti izradi testa, ako vas je sistem već jednom izbacio?  Da li je ono što je učenik uradio pre pada sistema već vrednovano? Zašto vreme teče od trenutka logovanja i ne prekida se prekidom internet veze…pa umesto jedan sat, neki danas nisu odgovarali na pitanja iz maternjeg jezika ni pola sata…“, ukazuje se u saopštenju Unije.

Unija sindikata prosvetnih radnika, u saopštenju koje potpisuje predsednica Jasna Janković, ukazuje da uoči polaganja male mature ne može da se stvara slika da je sve u redu, kada – nije.

Kao što je Nova.rs već objavila, rok za probnu malu maturu je produžen.

Sutra se polaže test iz matematike, a kako bi se izbegli isti problemi, testiranje će i sutra umesto do 20.00 trajati do 21.30.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare