Vakcinacija studenata u Kragujevcu
Vakcinacija studenata u Kragujevcu. Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U Srbiji je do sada dato 3.620.000 vakcina, od toga je 2.050.000 prvih doza i oko 1.570.000 drugih doza, naveo je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović. Najavljuje da se nastavlja vakcinacija bez zakazivanja na 220 punktova u Srbiji.

„Sutra nastavljamo sa vakcinacijom bez zakazivanja u svih 220 punktova koliko ih ima u Srbiji. Građani mogu slobodno da dođu bez zakazivanja i da se vakcinišu sa bilo kojom od četiri tipa vakcine“, naveo je Jovanović za RTS.

Dodaje da se sutra u Novom Sadu u tržnom centru Promenada otvara punkt – 221 po redu u Srbiji, a u četvrtak u Beogradu u tržnom centru Ušće – 222.

„To će biti punktovi gde neće biti zakazivanja termina, dakle, građani mogu slobodno da dođu i prime bilo koju od četiri tipa vakcine“, poručio je Jovanović.

Na pitanje gde će drugu dozu primiti neko ko nije iz Beograda, a primio je prvu dozu vakcine u tržnom centru Ušće odgovara:

„Oni koji budu primili vakcinu u tržnim centrima, svoju drugu dozu mogu da prime u svom mestu gde imaju prebivalište“, objasnio je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar