Foto:Shutterstock

Milica Filipović, koja je odlučila da izađe u javnost i progovori o lošem iskustvu koje je imala u Klinici "Narodni front" prilikom indukovanog pobačaja, kaže da se na to odlučila nakon izjave doktora da nije reč o bebi nego o 40 grama.

„Ne možete da zamislite šta mi je bilo u glavi, da toliko nema empatije. Ne govorim o sistemu koji je katastrofa, očekivala sam da će njihov odgovor biti ‘u redu, imamo volju, ali nemamo resurse da budemo bolji’. Vizija nam je da se promeni sve to i da niko više to ne doživi“, rekla je Milica Filipović.

Pravna savetnica Beogradskog centra za ljudska prava Sanja Radivojević kaže da je povređen član 3 evropske konvencije u ljudskim pravima.

„Povređen je fundamentalni princip, neprihvatljivo je da se to dešava. Postoji obaveza države da se uradi hitna istraga. Beograski centar ima tu ekspertizu, podneli smo zahtev ministru zdravlja da sprovede kontrolu. Niko nije kontaktirao Milicu. Ovo nije lov na veštice, pružamo ruku Frontu, da im pomognemo da se ovo nikom više ne desi“, rekla je Radivojević.

Milica je ispričala kako je došlo do pobačaja u GAK Narodni front.

„Moja priča počinje kada je iz zdrave trudnoće prestala da mi se proizvodi plodova voda. Primljena sam u Narodni front, da mi ubrizngaju plodovu vodu, iglom u stomak. To bi trebalo da bude lagani postupak, gde se trudnoća nastavlja normalno. Nakon 24h od toga, beba prestaje da bude živa, prestaje srčana radnja, govore mi da je reč o spontanom pobačaju. U sobi me čeka sestra koja mi, ne razmišljajući u kakvoj sam situaciji, govori da se opustim, da sam mlada i da će biti drugo dete. Prolaze dva dana, kada mi daju vaginalete da se desi pobačaj, međutim ništa se ne dešava. Pitala sam doktorku kada mogu očekivati da se desi pobačaj – i danas jedva govorim o tome, bila sam u sobi sa trudnicama, na pet metara gde su porodilje sa bebama, sve slušaš, a imaš bebu koja se neće roditi živa – dobijam odgovor da ne dramim. Ja sam ostala bez reči, na to nema šta da odgovoriš“, ispričala je Milica Filipović.

Pročitajte na N1 celu priču o tome kako je Milici narednog dana urađen indukovani pobačaj.

Bonus video – Dr Jovanović objašnjava vezu između vakcine protiv korone i neplodnosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram