Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Uvidom u novi Generalni urbanistički plan Novog Sada, meštani Petrovaradina su saznali da se na lokaciji oko Petrovaradinske tvrđave, na potezu Trandžamenta, planira izgradnja stambeno poslovnog kompleksa.

Ono što građani nisu mogli saznati je da su ove parcele već kupljene od strane “svenovosadskog” graditelja, kompanije Galens. Međutim, zemljište nije dugo ostalo u vlasništvu firme kojoj je istim planom dato zeleno svetlo da gradi “Novi Sad na vodi”. Nakon svega mesec dana, parcele prelaze u ruke Siniše Mićevića, poslovnog partnera drugog najuspešnijeg SNS investitora, Slobodana Milića Bocare.

Mašinovođa po struci i prvi savetnik i prijatelj Miloša Vučevića, Slobodan Milić Bocara danas je uspešni investitor luksuznih kompleksa zgrada vrednih oko 40 miliona evra na raznim gradskim lokacijama. Da uspeh valja deliti, Bocara je pokazao upravo na Siniši Mićeviću kom je svojevremeno, prema podacima Agencije za privredne registre, poklonio svoju firmu “Bio team electro” sa sve osnovnim kapitalom od preko 95 miliona dinara.

Prateći dokumentaciju na APR, čini se da je Mićević na sličan način naprasno postao i vlasnik firme “ILF doo”, u čijem vasništvu se sada nalaze parcele koje će, zahvaljujuči novom GUP, postati jedno od najatraktivnijih građevinskih lokacija. U ulici Dunavske divizije, koja praktično opasuje Petrovaradinsku tvrđavu od Preradovićeve ulice, pa ste do Trandžamenta, kompanija “ILF doo” vlasnik je najmanje četiri parcele. Po katastarskim izvodima, ILF doo, koji je u fornalnom vlasništvu Siniše Mićovića, raspolaže zemljištem sa više od 80 000 m2, što praktično podrazumeva veći deo Trandžamenta, a sada budućeg gradilišta. Prema novom GUP, ovde je planirana izgradnja stambeno – poslovnog kompleksa, čiji će se gabariti i spratnost definisati daljim planovima.

Ono što je izgleda već definisano, sudeći po APR, je ko će ga graditi. “ILF, Galens i ES capital doo Slobodana Milia Bocare su deo istig koruptivnog kruga, kojima gradska vlast i Miloš Vučević pogoduju menjanjem planskih dokumenata. Šema je uvek ista: prvo te firme kupe neatraktuvne lokacije, a onda se menjaju regulacioni planovi, diže spratnist, kubatura i nivo izgrađenosti. U momentu kada ILF kupuje to zemljište, ono je bezvredno, jer na njemu nije planirana stanogradnja. Sada, menjaju urbanističke planove i od zaparloženih parcela prave elitne građevinske komplekse. Na taj način, bezvredno zemljište postaje basnoslovno vredno”, kaže predsednik novosadskog odobra Narodne stranke Bora Novaković.

Foto: Nova.rs/Video

On je istakao da je u pitanju vrlo atraktivna lokacija za staovanje, sa koje će se pružati pogled na Novi Sad i da može “samo da pretpostavi” koliko će koštati kvadrat stana u ovom elitnom naselju. Takođe, podsetio je da je još pre godinu i po dana predao Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu desetine dokumenata kojima “dokazuje krivično delo trgovine uticajem gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i njegovog savetnika Slobodana Milića”. Kako kaže, do danas nema informaciju da je Tužilaštvo išta preduzelo po potanju dokumentacije koju im je dostavio.

Inače, dva omiljena SNS investitora su I ranije sarađivali na zajedničkim građevinskim projektima u Novom Sadu. Prilikom zidanja zgrade u ulici Bogdana Šuputa 2016., stanari okolnih zgrada su se u više navrata bezuspešno žalili nadležnima zbog kamiona koji im uzurpiraju dvorište i oštećuju zgrade. Prema pisanju 021, graditelj je tad bio “Capitel light team”, u stopostotnom vlasništvu Siniše Mićovića, a kao podizvođač radova, navedena je kompanija “Galens”.

BONUS VIDEO: Novi Sad na vodi – snimci iz drona

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar