vakcnacija
Vakcinacija građana na Beogradskom sajmu Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U Beogradu je do sada vakcinisano 53,4 odsto građana, što je više od 742.000, a revakcinisano 51,4 odsto ili više od 715.000 ljudi, dok je u populaciji od 18 do 30 godina vakcinisano 23,6 odsto, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je navela da se najbolji rezultati u vakcinisanju mladih beleže u opštinama Vračar, Stari grad i Savski venac gde je, kako je precizirala, u populaciji od 18 do 30 godina vakcinisano skoro 40 odsto.

Kada je reč o starijim sugrađanima, navela je da je srpskoj prestonici vakcinisano skoro 82 odsto te populacije, dok je u opštinama Stari grad i Savski venac vakcinisano skoro 93 odsto građana preko 65 godina.

Podsetila je da je Grad Beograd, sledeći primer svetskih gradova koji su imali odlične rezultate u vakcinaciji mladih, organizovao vakcinaciju u tržnim centrima.

Napomenula je da još radi vakcinalni punkt u tržnom centru „Beošoping“ koji će, kaže, biti otvoren još naredne dve nedelje. Radno vreme je od 12 do 20 sati i sve vakcine su dostupne bez zakazivanja, rekla je Stanisavljević gostujući na Pinku, a navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Podsetila je na saradnju sa festivalima u kampanji za vakcinaciju i dodala da su organizovani i punktovi u studentskim centrima na kojima je podeljen određeni broj karata i vaučeri.

„Sve je to imalo rezultate. Zato i upućujemo apel mladima da se vakcinišu jer jedino ukoliko smo vakcinisani, možemo biti bezbedni, zaštititi sebe, svoje roditelje, porodicu i zajednicu u celini i tako dostići kolektivni imunitet“, ukazala je Stanisavljević, dodaje se u saopštenju.

Još jednom je pozvala građane da iskoriste dostupnost svih vakcina i istakla da je Srbija jedna od retkih zemalja u svetu u kojoj ni u jednom trenutku nije dovedeno u pitanje kontinuirano snabdevanje vakcinama.

BONUS VIDEO: Šta kažu građani o klima uređajima u autobusima u Beogradu? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar