Direktor Sajma: Vakcinacija usporena, delta soj se širi

Društvo 05. jul. 202110:00
Podeli:
rnk vakcine treća doza
Vakcinacija građana na Beogradskom sajmu Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Dnevno se na vakcinalnom punktu Beogradski sajam vakciniše od 500 do 800 građana, a zbog manjka interesovanja vakcinacija je samo u Hali 11 do 8 do 16 sati.

Direktor punkta za vakcinaciju Beogradski sajam Zoran Bekić, koji je i direktor Doma zdravlja Savski venac, za Uranak TV K1 ocenio je da su se građani opustili jer misle da su problemi sa kovidom gotovi.

„U Srbiji je u do juče 45 posto građana vakcinisanih prvom dozom, a 43 posto primilio je drugu dozu. Mali razmak između procenata je dokaz da je vakcinacija usporena. Zato smo zatvorili halu 3, koju ćemo u slučaju potrebe ponovo otvoriti“, objasnio je on.

Dodao je da je korona je izuzetno podmukao protivnik, istakao da se epidemiološka situacija u Srbiji i Evropi smiruje, ali da se delta soj jako brzo širi.

„Korona ne miruje. Apelujem na mladu populaciju da se što pre vakciniše. Borba protiv delta soja se vodi ovog leta, a ne u oktobru i novembru. Sada možem da učinimo mnogo, i treba to da uradimo“, rekao je on.

U Srbiji se vakcinišu i državljanih Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije a Bekić kaže da je kod njih interesovanje veće nego kod naših građana.

Komentari

Vaš komentar