Foto: Shutterstock

Agencija za privredne registre upozorila je firme i preduzetnike da ponuda za upis u "Privredni-registar.rs" ne potiče od nje, da to nije zvaničan registar APR i da ne postoji zakonska obaveza da se taj upis plati. Ovo nije prvi put da APR upozorava privrednike da ih privatna firma dovodi u zabludu. Iako je sada reč o drugačijem nazivu privatne firme, naziv privatnog registra se tek neznatno razlikuje od onog na koji je APR već ukazivao.

Agencija za privredne registre je, povodom obraćanja velikog broja privrednih subjekata, prinuđena da ponovo javno upozori svoje korisnike da obrate pažnju na dopise „Privrednog-registra.rs“, kojima se pozivaju da se upišu u pomenuti registar, s obzirom da isti ne predstavlja zvanični registar Agencije za privredne registre, navela je Agencija na svom sajtu i svojoj Fejsbuk stranici.

APR objašnjava da ne postoji nikakva zakonska obaveza da se privrednici registruju na tom privatnom portalu.

 

УПОЗОРЕЊЕ ПРИВРЕДНИМ СУБЈЕКТИМА ДА ПОНУДА ЗА УПИС У „ПРИВРЕДНИ-РЕГИСТАР.РС” НЕ ПОТИЧЕ ОД АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ…

Posted by Агенција за привредне регистре – Agencija za privredne registre on Петак, 25. септембар 2020.

„Primaoci ovih dopisa nemaju nikakvu zakonsku obavezu registracije na ovom portalu, jer je u pitanju ponuda koja ima isključivo komercijalnu svrhu oglašavanja za račun privrednog društva ‘Digitalna platforma d.o.o. Beograd- Novi Beograd’, koje je osnovano 14. februara 2020. godine i registrovano za delatnost istraživanja tržišta i ispitivanje javnog mnjenja“, ukazuju u APR.

Na uplatnicama priloženim uz dopis ovog privrednog društva odštampan je iznos od 4.500 dinara, uz obaveštenje da će naknada za upis u „Privredni-registar.rs“ biti uvećana na iznos od 15.000 dinara, ukoliko se uplata ne izvrši do 12. oktobra 2020. godine.

„S obzirom na dovođenje u zabludu privrednih subjekata da dopise upućuje Registar privrednih subjekata koji vodi APR, upozoravamo sve naše korisnike da ova ponuda ne potiče iz Agencije za privredne registre“, upozoravaju u APR.

Već upozoravali na ovakve dopise

Ovo nije prvi put da APR upozorava na ovakve dopise sa novčanim iznosima koji se uvećavaju nakon „probijanja roka“ za plaćanje.

Ovaj put reč je o firmi pod imenom „Digitalna platforma doo“ koja poziva firme da plate upis u registar pod imenom „Privredni-registar.rs“, a prošli put, tokom 2019. godine problem je nastao sa firmom po imenu „Agencija Registar usluga doo“, koja je pozivala na upis u registar „PrivredniRegistar.rs“.

Vlasnik firme „Agencija Registar usluga“ koja je u likvidaciji je Marko Avramović. Ova firma je osnovana 22. maja 2019. godine, a postupak likvidacije je pokrenut tačno godinu dana kasnije, u maju ove godine.

Vlasnik „Digitalne platforme“ koja je osnovana ove godine je hrvatski državljanin Kristijan Grubišić. On je firmu osnovao 14. februara ove godine.

Razlika u imenu registra jedne firme u odnosu na drugu je samo u – srednjoj crti u nazivu.

 

Foto: apr.gov.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare