Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 210 učenika, mlađih od 17 godina, u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Кamenici prijavilo se više od 3.000 kandidata, saopštio je MUP Srbije.

Konkurs je trajao od 3. do 18. aprila, a odziv đaka nedvosmisleno potvrđuje da je povećano poverenje u policiju i stavlja ovu srednju školu na vrh najtraženih škola u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Broj prijavljenih kandidata pokazuje da je na jedno mesto u Srednjoj školi unutrašnjih poslova konkurisalo 15-oro kandidata.

„Ovi podaci potvrđuju neophodnost ovakvog, sistematskog i kontinuiranog školovanja dece, koje im daje mogućnost da se, odmah posle osnovnog obrazovanja, profesionalno usmere, razvijaju i osposobljavaju za obavljanje posla policajca“, navodi MUP.

U saopšenju se podseća da je, na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, posle 14 godina ova srednja škola ponovo otvorila vrata budućim đacima, a Vlada Republike Srbije donela odluku da Srednja škola unutrašnjih poslova ponovo počne sa radom.

„Nepunih šest meseci od stupanja Bratislava Gašića na funkciju ministra unutrašnjih poslova, potpuno je realizovana ideja o ponovnom pokretanju ove škole“, piše u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare