Vlada Srbije pozvala građane da tokom leta šalju račune

Podeli:
RTS

Vlada Srbije pozvala je građane da tokom leta kontinuirano šalju koverte sa računima za jesenji ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2021".

Prolećni ciklus ove nagradne igre je završen prošlog meseca, pri čemu ovogodišnje izdanje pruža građanima mogućnost da između dva ciklusa, prolećnog i jesenjeg, kontinuirano šalju koverte.

Sve pošiljke pristigle tokom letnjih meseci, zajedno sa onima iz prolećnog ciklusa, biće ravnopravne u konkurenciji za vredne nagrade od jeseni, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

To znači da građani svakog dana mogu da pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. aprila ove godine, sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara.

Fiskalne račune i slipove ne treba mešati u istoj koverti. Na poleđini koverte neophodno je napisati ime i prezime, adresu iz ličnih dokumenata i kontakt telefon, dok je na drugoj strani dovoljno napisati ”Uzmi račun i pobedi 2021”. Pravo učešća imaju svi punoletni građani Srbije.

„Sve koverte čuvaju se u distributivnom centru Pošte Srbije i njihov broj trenutno premašuje 5,5 miliona“, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije pozvala je sve građane da i tokom leta nastave da učestvuju u nagradnoj igri i time daju svoj doprinos borbi protiv, kako se ističe, sive ekonomije.

„Ono što je važno naglasiti, a što se tokom izvlačenja više puta i dokazalo, jeste da se koverte redovno mešaju i da svaka koverta poslata bilo kada tokom godine ima šanse da bude dobitna“, navode u Vladi Srbije.

Na jesen građane očekuje još osam stanova u Beogradu i 30 automobila „fijat 500 L“, a Vlada Srbije će obavestiti javnost o tačnim datumima izvlačenja u okviru jesenjeg ciklusa.

Sve informacije o nagradnoj igri građani mogu pronaći na sajtu www.uzmiracun.rs a na raspolaganju je i kontakt centar putem mejla [email protected] za sva dodatna pitanja i podršku.

„Nagradna igra ‘Uzmi račun i pobedi’ pokazala se kao odličan put za suzbijanje sive ekonomije, a Vlada Srbije i NALED veruju da će i ovogodišnje izdanje nagradne igre, kao i sva prethodna, doprineti podizanju svesti građana o značaju uzimanja fiskalnih računa i dovesti do smanjenja stope sive ekonomije u našoj zemlji“, ocenjuju u Vladi Srbije.

Bonus video – Alkatraz – od surovog kazamata do turističkog dragulja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar