Snežana Rakić Foto: N1

Nekadašnja načelnica porodilišta "Narodni front" Snežana Rakić potvrdila je za Nova.rs da je smenjena sa te funkcije i da je bila privremeno udaljena s posla, ali je istakla da nisu tačni navodi da je radila bolesna. Tvrdi da njena smena ima političku konotaciju.

„Meni je lično direktor Željko Miković rekao da iz vrha države već dve godine trpi pritisak da me udalji iz porodilišta jer sam podržala pokret „1 od 5 miliona“. Sve ovo ima političku pozadinu. Planiram da ga tužim zbog toga“ rekla je ona.

Pojedini mediji objavili su da je protiv nje pokrenut postupak pošto je bolesna dolazila na posao i time ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Kada sam došla iz inostranstva otišla sam i uradila PCR test koji je stigao pozitivan. Niti sam bila bolesna, svi koji su bili u mojoj okolini nisu se razboleli. Taj PCR test koji su oni meni uradili, uzet je ovde u klinici Narodni front. Meni su izdata dva nalaza sa pogrešnim matičnim brojem i pogrešnom godinom rođenja. To se dešavalo oko 10. januara“ navodi Rakić.

Tvrdi da nije dolazila bolesna na posao.

„Optužili su me da sam radila bolesna. Niti sam bila bolesna, niti su mi izdali validan PCR test“ navodi Rakić.

Kaže da je kada se vratila s odmora, dobila papir za izolaciju i otišla je da uradi test.

„Uradila sam test koji je stigao tako opskuran i vratila sam se u izolaciju 10 dana. Tog 26. januara mene pozivaju iz bolnice da dođem ako sam dobro, a dobro sam, nisam imala nikakve simptome, niti sam se lečila od korone. Nisam bila bolesna, niti je iko iz mog okruženja bio bolestan. Zove me direktor koji je obavestio sanitarnog inspektora da je pokrenut postupak protiv mene zato što sam izašla iz karantina i došla u bolnicu da uradim PCR test“ objašnjava.

Navodi da joj je direktor rekao da je morao da je kazni.

„Rekao mi je da mora da me skloni sa mesta načelnika porodilišta zato što se već dve godine na njega iz vrha države vrši pritisak, iz Ministarstva zdravlja zbog intervjua i podrške poketu ‘1 od 5 miliona’. On kaže da je to politički problem i da me je branio dve godine, ali da mora da me skloni sa mesta načelnika porodilišta“, prepričava Rakić svoje razgovore sa direktorom.

Najavljuje da će podneti krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja protiv direktora Mikovića.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ako sam ja više zarazila bolnicu time što sam otišla i uradila PCR test, koji je opskuran, ili on koji je dozvolio da se u martu zarazi 150 ljudi. Njemu dlaka sa glave nije falila, jer se on pozivao na taj državni vrh i može da radi šta hoće“, dodaje i ponavlja da je cela stvar političke prirode.

Ona se vratila na posao, ali bez stare funkcije. Iako je bila načelnik porodilišta i redovni profesor, ona se na posao vratila na odeljenje ultra zvuka kao običan doktor.

„Kolege su zgranute. Ako pogledate i medijska pisanja i televizijske priloge, u ovoj bolnici svakog ameseca ima neki skandal. Počev od zaražavanja 150 ljdi kada je direktor branio da se nose maske, skidao maske ljdima sa lica. Ako sam ja napravila veći prekršaj, a on nije tada bio sankcionisan, ja nemam reči“, zaključuje Rakić.

Redakcija Nova.rs pokušala je više puta da stupi u kontakt sa direktorom klinike „Narodni front“ Željkom Mikovićem, ali on ne odgovara na naše pozive i SMS poruke.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare