Osnovna škola „Vladislav Ribnikar“ saopštila je da se odlaže komemoracija tragično nastradalima u školi, koja je bila planirana danas u 18 časova u Skupštini grada, kao i da će datum njenog održavanja biti naknadno saopšten, prenelo je Ministarsvo prosvete.

„Poštujući želju roditelja tragično nastradale dece škola obaveštava javnost da se najavljena komemoracija odlaže, a o vremenu i mestu održavanja javnost će biti obaveštena“, objavila je škola.

Podsećamo, pre tačno nedelju dana, Kosta K. ubio je osmoro svojih vršnjaka i školskog čuvara Dragana Vlahovića. Svi su ubijeni unutar same škole. Kosta K. je ušao na čas istorije i pucao na đake i nastavnicu koja je u napadu teže povređena. Ona, kao i još nekoliko učenika, nalaze se na bolničkom lečenju.

Kosta K. je uhapšen istog dana, u školskom dvorištu ove ustanove, nakon što je, pored osoblja škole, i sam pozvao policiju i ispričao šta je uradio. Dečak je potom smešten u specijalnu bolnicu gde se njegovo stanje prati, a u međuvremenu uhapšen je i njegov otac, čije je pištolje koristio u napadu i on se nalazi u pritvoru.

Bonus video: Predstavnica Saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“: Roditelji treba da zaćute, da se čuje struka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare