U prethodna tri dana obilne padavine koje su zahvatile jugazapadne delove Srbije donele su velike nevolje za građane Prijepolja, Sjenice, Tutina i Novog Pazara.

Izlivanjem reka Trnavica u Novom Pazaru ugroženo je bilo na stotine domaćinstava a dva čoveka stradala su tako što su se utopila u vodenoj bujici ove reke u Novom Pazaru.

Grabovica u Sjenici, svojim izlivanjem donela je neprespavane noći za sve meštane naselja Bukreš i užeg centra grada, a mnogim kućama nanela je ogromnu štetu.

Foto: Video/Nova.rs

Situacija u Sjenici je jutros mirnija, reka Grabovica se vratila u svoje korito i vodostaj je smanjen, ali dodatni problem za sve ljude u ovom gradu doneo je sneg koji od jutros pada u Sjenici kao i niža temperatura koja je počela da ledi poplavljene prostore.

Foto:Irfan Ličin /Nova.rs

Emsad Jahić umetnik iz Sjenjce sa svojom suprugom živi u dvosprstnoj kući u naselju Bukreš, još uvek bez ribarskih čizmi ne može da izađe u svoje dvorište.

Pročitajte još:

Emsad Jahić Foto:Irfan Ličin /Nova.rs

Za Nova.rs kaže da još uvek ne može da veruje šta se dešava, ali da je ovo velika lekcija za njega.

Foto:Irfan Ličin /Nova.rs

„Mi smo navikli na sneg u ovom delu godine, ali kišu niko nije očekivao. Spavao sam sa suprugom kada je počela kiša i kada sam sišao na prvi sprat video sam da je sve poplavljeno, ja sam još u šoku ali sam mnogo iz ovoga naučio“, kaže  Emsad.

Foto:Irfan Ličin /Nova.rs

BONUS VIDEO: Poplave u Brusniku, Ivanjica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar