Foto: Zoran Lončarević

Na Sabor trubača u Guči moći će da uđu lica sa potvrdom o vakcinaciji protiv kovida-19 ili preležanoj bolesti, kao i sa negativnim PCR testom i negativnim brzim antigenskim testom, navodi se u zvaničnom saopštenju Opštine Lučani.

Kako je odlučeno na zasedanju sednice opštinskog Štaba za vanredne situacije, kontrola će se vršiti u tri prstena.

Prvih pet punktova za brze antigenske testove nalaziće se na parkingu motela „Livade“ u Preljini, na parkingu pumpe „Leonardo“ u Čačku, na punktu na Grabu i punktovima „Antović petrol“ u Lučanima i „Industrijski kombinat“ u Guči.

Pročitajte još...

U drugom prstenu biće postavljeno sedam punktova koji će obezbediti sve ulaze u Guču, dok će treći prsten (branjena zona) biti postavljen u samom jezgru varošice i činiće ga pet punktova u svrhu kontrole propisanih epidemioloških mera.

Takođe, na drugom prstenu nalaziće se i redari koji će proveravati da li posetioci imaju odgovarajuće potvrde, dok će onima bez potvrda biti zabranjen ulaz na manifestaciju.

Organizatori ovogodišnjeg Sabora trubača očekuju do 50.000 posetilaca, a brzi antigenski testovi biće besplatni. Testiranje će vršiti radnici Doma zdravlja Čačak, Doma zdravlja Lučani i Zavoda za javno zdravlje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram