mladi u srbiji
Foto:Shuttersstock/Nenad Nedomacki

Student prodekan i predsednik Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta imali su dva razgovora sa dekanom i prodekanom za nastavu tog fakulteta o prolaznosti u prva tri termina ispita iz predmeta obligaciono pravo u januarskom ispitnom roku.To je za Danas potvrdio predsednik Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta Ognjen Dabetić.

Sastanak je, podsetimo, usledio nakon što je u januarskom roku od preko 150 studenata treće godine koji su izašli na ispit iz obligacionog prava, položio samo jedan.

Studenti su se žalili na sadržinu samog testa i na način bodovanja, a da je problema bilo, kako kažu, potvrđuju i rezultati četvrtog termina polaganja održanog 20. januara, kada je najmanje četiri studenata položilo ispit kod jednog od profesora koji predaju taj predmet, ali tek nakon uvida u test.

Kako je saopštio Studentski parlament, uprava Fakulteta je prepoznala problem koji im je predstavljen i obavestila predstavnike studenata da su obavljeni razgovori sa ispitivačima na predmetu i da su profesori razumeli situaciju koja se dogodila u prva tri termina.

„Ispitivači na predmetu obligaciono pravo su za naredne rokove, počevši od februarskog ispitnog roka, najavili da će kvalifikacioni test biti unapređen i poboljšan sa ciljem da taj test ima karakter kvalifikacionog pred usmeni ispit. Cilj tog testa biće da se proveri opšte znanje studenata, a da se, potom, na usmenom delu ispita adekvatno oceni znanje studenta kroz usmeni način ispitivanja“, navodi se u saopštenju Studentskog parlamenta.

Ceo tekst možete da pročitate na sajtu lista Danas

BONUS VIDEO: Intervju – Tanasije Marinković, prof. Pravnog fakulteta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar