Zimske gume Foto: Shutterstock

Na pojedinim deonicama putnih pravaca I prioriteta održavanja ima snega do 5 centimetara, pa je potreban oprez u vožnji, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Deonice na kojima ima snega su:

I B-21 Divljaka – Ivanjica – Javor, I B-29 Nova Varoš – Aljinovići, II A-200 Prijepolje – Manastir Mileševa i II B-339 Jelova Gora – Užice.

Na pojedinim državnim putevima II i III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Užica i Kruševca, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

PROČITAJTE JOŠ

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo duž rečnih tokova, kotlina i klisura.Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima:

II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik
II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana
II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo

II A-210 Kopaonik – Rudnica
II A-211 Kopaonik – Jaram
Javno preduzeće Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar