Foto: amss.org.rs

Tokom vikenda su na skoro svim graničnim prelazima ogromne gužve. Najveće su na prelazu Gradina s Bugarskom, gde su se formirale kolone automobila više od osam kilometara. Zadržavanja na tom prelazu su četiri časa.

Na Gradini je pravi saobraćajni kolaps, kolona automobila je duga više od osam kilometara. Saobraćajna policija je na auto-putu kod tunela Pržojna padina, gde zaustavlja automobile kako ne bi čekali u tunelima i naizmenično ih propušta, javlja RTS.

Prelazak granice je u svih šest traka i srpska i birgarska policija i carina rade na tzv. minimalnom režimu, međutim, toliko je veliki priliv vozila da je nemoguće da prelazak bude brži.

Na Gradini se čeka četiri sata i procene su da će gužva potrajati do noćas a bolja situacija se očekuje sutra.

Vozači se upozoravaju na izuzetno veliku gužva na istočnom kraku koridora deset.

Zbog velikog priliva vozila iz zapadne Evrope, na graničnom prelazu Horgoš otvoreno je svih šest ulaznih traka.

Putnici se na ulazu u zemlju zadržavaju oko sat vremena ali pre toga moraju da sačekaju najmanje dva da bi izašli iz Mađarske, prema Srbiji. Kolone se formiraju i na izlazu iz zemlje. Na ulaz u Mađarsku, na susednom prelazu Reske, čeka se oko dva sata.

U kolonama se čeka i na granici sa Crnom Gorom, na graničnom prelazu Gostun. Gužve su i na ulazu, i na izlazu iz zemlje, zadržavanje duže od pola sata. Putnicima se savetuje korišćenje i graničnog prelaza Jabuka, iznad Prijepolja.

Na Preševu su na izlazu iz Srbije zadržavanja 45 minuta.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)