Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Drugi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Beogradu počinje 2. septembra, a za buduće brucoše koji nisu uspeli da se upišu u prvom krugu na najstarijem univerzitetu u Srbiji ostalo je oko 3.000 slobodnih mesta - budžetskih i samofinansirajućih.

Pročitajte još:

Rektorka Univerziteta Ivanka Popović rekla je za Tanjug da je ostalo slobodno oko 1.200 budžetskih mesta i oko 1.800 samofinasirajućih.

Najviše slobodnih budžetskih mesta ostalo je na Poljoprivrednom, Rudarsko- geološkom, Filološkom i Matematičkom fakultetu.

„Pozivam kandidate da se prijave za studijski program koji bi želeli da studiraju. Ovo je prilika da ispune svoje želje“, rekla je rektorka.

Ona je navela da fakulteti poštuju sve preporuke Kriznog štaba, da su dobro organizovani, poštuju preporučene mere kako bi se sprečilo širenje virusa korona, te da je opasnost od zaraze svedena na minimum.

„Važno je da se kaže da ova situacija sa koronom nije nešto što će brzo da prođe. Moramo da živimo i radimo sa koronom, univerzitet neće stati“, navela je Popovićeva.

Predaja dokumentacije za drugi upisni rok na fakultete Univerzita u Beogradu planirana je 2. i 3. septembra, dok je prijemni zakazan za 4. i 5. septembar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar