Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prijava za drugi upisni rok za brucoše koji žele da studiraju na nekom od fakulteta Univerziteta u Beogradu trajaće 2. i 3. septembra, a polaganje prijemnih ispita za neki od preostalih indeksa predviđeno je 4. i 5. septembra, u skladu sa pojedinačnim rasporedom fakulteta.

Na Filološkom fakultetu ostalo je još ukupno 172 mesta za budžetske studente i 229 za samofinansirajuće. Na smeru za srpski jezik i književnost ostalo je 57 budžetskih mesta, a indekse mogu da dobiju i 24 samofinansirajuća studenta. U drugom upisnom roku mesta ima i na smeru za srpsku književnost i jezik, gde može da se upiše  37 budžetskih  studenata i 14 samofinansirajućih.

Oni koji se odluče za upis na Filološki fakultet, ukoliko upadnu na među samofinansirajuće studente, akademsku godinu treba da  plate 119.000 dinara.

Foto: Nemanja Jovanović

U septembarskom upisnom roku mesta ima i na Ekonomskom fakultetu za još 377 samofinansirajućih brucoša. Školarina košta oko 92.000 dinara.

Pravni fakultet može da upiše još 207 samofinansirajućih studenata. Za upis je potrebno izdvojiti 99.000 dinara.

Građevinski fakultet može da upiše još 63 samofinansirajuća brucoša, a Mašinski fakultet ima mesta za njih još 14.

Očigledno nedovoljno popularan je i Rudarsko-geološki fakultet koji će u drugom upisnom roku moći da primi još 128 budžetskih i 53 samofinansirajuća studenta. Cena studija na tom fakultetu za samofinansirajuće brucoše iznosi 57.000 dinara.

Na Tehnološko-metalurškom fakultetu mesta ima za još 41 budžetskog brucoša i 44 samofinansirajuća. Cena studija za one koji se školuju o svom trošku je 66.000 dinara.

Tehnički fakultet u Boru može da primi još 126 budžetskih i 38 samofinansirajućih studenata.

Do indeksa se može i na Poljoprivrednom fakultetu koji ima 200 upražnjenih budžetskih mesta i 210 samofinansirajućih.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Moguće je stići i do indeksa na Šumarskom fakultetu, gde može da se upiše još 72 budžetska i 133 samofinansirajuća studenta.

Pravoslavno bogoslovski fakultet može da upiše još 37 budžetskih i 76 samofinansirajućih brucoša. Filozofski ima mesta za još 60 budžetskihih studenata i dva samofinansirajuća.
Detaljniji pregled svih upražnjenih mesta za koja se može konkureisati u drugom upisnim roku na Univerzitetu u Beogradu, dostupan vam je na ovom linku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare