Na čela javnih preduzeća Leskovca dolaze postojeći direktori

Društvo 02. mar 202118:35 > 18:36
Podeli:
Foto:Južne vesti/M. M

Jedini kandidati na konkursima za direktore JKP Toplana, JKP Pijaca, JKP Komunalac, JKP Vodovod i JP Dom bili su direktori i v.d. direktori koji su već bili na čelu ovih javnih preduzeća u Leskovcu, a Gradsko veće je predložilo da oni budu izabrani, pa će skupštinsko zasedanje na kojem odbornici treba da ovu odluku potvrde verovatno biti samo formalnost.

Ukoliko odbornici prihvate predlog Veća, na čelu JKP Komunalac ostaće Vladimir Sinadinović, a dosadašnji v.d. direktor JKP Toplana Novica Stojanović trebalo bi da zvanično preuzme mesto direktora. Direktor JKP Vodovod će biti dobro poznato lice jer se na konkursu prijavio samo dosadašnji direktor Staniša Ristić, Javno preduzeće Dom u naredne četiri godine će i dalje voditi Dragan Stojiljković, dok će na čelu JKP Pijaca kao i do sada biti Milan Stojković.

O postupku javnog konkursa, ali i o zakonskim aktima, koje moraju da budu ispoštovani govorio je iz Odeljenja za stambeno- komunalne poslove, saobraćaj i infrastukturu, Srđan Jovanović.

Direktori javnih preduzeća se imenuje nakon sprovedenog javnog konkursa, a na osnovu Zakona o javnim preduzećima gde je propisan i sam postupak izbora direktora preduzeća. Takođe , Zakon o lokalnoj samoupravi propisuje i to da Skupština grada imenuje i razrešava direktore- objasnio je Jovanović.
On je dodao i da mandat direktora iznosi četiri godine, kao i da su svi prijavljeni kandidati ispunili uslove da opet postanu rukovodioci.

Po rečima gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića, još uvek nije poznato kada će se održati Skupština Grada, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ali je dodao da očekuje da se do kraja marta meseca ipak bude skupštinskog zasedanja i da samim tim budu ozvaničena imena novih-starih direktora.

Komentari

Vaš komentar