Muke u K-distriktu: Lift Folićevog ortaka obara cenu stanova

Društvo 08. maj. 202111:28 > 11:34
Podeli:
Gradilište, Milutin Folić kombo
Foto: Privatna arhiva, E-Stock/Miloš Rafailović

Borba stanara K-distrikta - elitnog naselja koje gradi Vladimir Gogoljev, jedan od saradnika bivšeg gradskog arhitekte Milutina Folića - sa nelegalnom izgradnjom panoramskog lifta, traje već šest meseci. "Kada smo kupovali stan bila je jedna priča, a sada je skroz druga", kaže za Nova.rs jedna od stanara kompleksa.

Nakon što je naš portal pisao da investitor Vladimir Gogoljev gradi panoramski lift na Dorćolu, stanarka Ana Kopert objasnila nam je kako izgleda i koliko traje njihova borba za normalan život u K-distriktu.

Ana nam je rekla da su naša saznanja dobra i da investitor Vladimir Gogoljev želi za svoj stan panoramski lift u Ulici Dunavska 2 D. Prema njenim rečima ceo kompleks ima pet zgrada – četiri stambene i jednu poslovnu.

„Hoće lift koji ga vozi do njiegovog stana. Jedno vreme je bila priča da će se tamo graditi restorana, ali to su glasine, ja u to ne mogu da verujem. On tamo drži skelu šest meseci, a Distrikt neće ništa da nam kaže. Mi im šaljemo mejlove, a odgovora nema. Znate, siluju nas šest meseci. Kada smo kupovali stan bila je jedna priča, a sada je skroz druga“, priča nam je stanarka ovog kompleksa.

Foto: Privatna arhiva

Ona je naglasila da se Gogoljev „izinatio“ da dobije lift, ali da još uvek nema dozvolu za to.

„Više puta je podnosio zahtev, ali je bio odbijan. On je možda našao način da se dogovori sa nekim, ali znate kako, on i da dobije dozvolu za to, takve stvari su skaradne. Zamislite da vi imate stan i da vam lift prolazi pored sobe. Ja ne živim u toj lameli, pa meni ne smeta ali smeta mi ta kultura. Ako neko odluči da vam napravi lift pored prozora, onda tako može i trafiku da vam napravi“, priča Ana za Nova.rs i kaže da to neminovno znači da će pasti cena kvadrata stanova u ovom kompleksu koje se inače kreće oko 3.000 evra.

Dodala je da su se stanari organizovali i da su počeli da pišu peticiju kako bi se problem rešio.

„Mi smo pisali spisak tehničkih nedostataka naše zgrade. Na primer, terasa je jako niska i deca mogu da padnu preko nje. Sve smo poslali K-distriktu, šest meseci se bavimo time, ali sa druge strane imamo ćutanje. Naša stambena zajednica ima oko 150 članova i u toku je potpisivanje te peticije“, nastavlja Kopert.

Foto: Privatna arhiva

Ona je potvrdila naša saznanja da je Republički inspektorat bio na licu mesta, te da je ceo postupak i dalje u toku.

„Bili su u utorak, kada je bio praznik, pa su se zato oni pojavili, ali nisam sigurna da li baš taj inspektorat ima ingerencije za ovaj postupak. Kada je reč o investitoru Gogoljevu, on se retko pojavljuje u samom kompleksu. Samo njegove saradnike viđamo“, dodaje Ana.

Foto: Privatna arhiva

Na kraju, bez obzira na sve probleme Ana je optimistična.

„MIslim da će ovo jako dugo da traje ali verujem da će se rešiti na pravi način. Čak ni u Srbiji vi ne možete da lepite nekome lift na vrata. Pobedićemo“, zaključila je Ana i naglasila da ukoliko se ipak bude lift izgradio, sigurno će svi stanari tužiti investitora.

Podsetimo, portal Nova. rs pisao je da je investitor Vladimir Gogoljev, biznis partner bivšeg gradskog arhitekte Milutina Folića, gradi panoramski lift na jednom od svojih investitorskih kompleksa, konkretno u Dunavskoj ulici.

Foto:Beoinfo

Portal Nova.rs kontaktirao je i investitora Vladimira Gogoljeva, odnosno njegov PR tim, kako bismo se uverili u tačnost podataka. Aleksandra Kolar iz PR tima rekla je za Nova.rs da se trenutno ništa ne dešava na terenu.

„Na gradilištama se trenutno ništa ne dešava, a informacije koje imam od investitora su da se nekolicina stanara buni zbog ličnih interesa. Oni prave problema, ali mi verujemo da će se to rešiti. Dakle, trenutno se više ništa ne gradi, sve je obustavljeno“, rekla je Kolar za Nova.rs.

Gogoljev je, inače, poznati biznismen iz Novog Sada, vlasnik nekoliko firmi. Na svojim poslovima sarađivao je sa Milutinom Folićem, bivšim gradskim urbanistom i i pomenutim Isailovićem, advokatom koji je u svojim poslovima zastupao Sinišu Malog i Anu Brnabić.

 

Komentari

Vaš komentar