Gradilište, Milutin Folić kombo
Foto: Privatna arhiva, E-Stock/Miloš Rafailović

Investitor Vladimir Gogoljev, biznis partner bivšeg gradskog arhitekte Milutina Folića, gradi panoramski lift na jednom od svojih investitorskih kompleksa, a prema saznanjima Nova.rs radovi su zaustavljeni nakon što su se pobunili stanari. Na lice mesta došla je i policija.

Gogoljev, koji je uspešni IT preduzetnik iz Novog Sada, gradi novi kompleks u okviru kojeg će biti podignut panoramski lift za koji nema dozvolu. Naši izvori kažu da o tome nije bilo govora u projektu, te da su brojni stanari prevareni i da Gogoljev to sve radi na „svoju ruku“.

Foto: Privatna arhiva

Gogoljev je odbijen više puta za dozvolu u ovom projektu, ali je i bez toga odlučio da gradi lift. Stanari su se pobunili, budući da ne žele lift, a ubrzo se umešala i policija koja je došla na lice mesta.

Foto: Privatna arhiva

Na mesto gradnje panoramskog lifta došao je i građevinski inspektor koji je rekao da je radove odobrio republički inspektor.

„Stanari su prevareni za mnogo stvari i nije problematičan taj lift, lično mi ne smeta. Ali, veliki su problemi sa investitorom“, priča jedan sagovornik koji želi da bude anoniman.

U priču se uključio i Igor Isailović, advokat koji zastupa Gogoljeva, kako bi objasnio da nema problema sa gradnjom lifta, te da je nadležna republička inspekcija. Naš portal kontaktirao je je advokatsku kancelariju Igora Isailovića, ali niko nam se nije odazvao na pozive.

Foto: Privatna arhiva

Prema našim izvorima, Gogoljev gradi lift kako bi mogao da lakše stigne do svog penthausa na poslednjem spratu zgrade.

Portal Nova.rs kontaktirao je i investitora Vladimira Gogoljeva, odnosno njegov PR tim, kako bismo se uverili u tačnost podataka. Aleksandra Kolar iz PR tima rekla je za Nova.rs da se trenutno ništa ne dešava na terenu.

„Na gradilištama se trenutno ništa ne dešava, a informacije koje imam od investitora su da se nekolicina stanara buni zbog ličnih interesa. Oni prave problema, ali mi verujemo da će se to rešiti. Dakle, trenutno se više ništa ne gradi, sve je obustavljeno“, priča Kolar za Nova.rs

Na naše pitanje da li je do obustave radova došlo zbog nedostatka dozvole o gradnji ili jednostavno jer je praznični period, Kolar kaže da ona nema te informacije.

„Ja sada ne mogu da vam kažem, jer nemam te informacije i sve druge detalje. Ništa više od toga“, ljubazno je Kolar zaključila razgovor.

Foto: Privatna arhiva

Gogoljev je, inače, poznati biznismen iz Novog Sada, vlasnik nekoliko firmi. Na svojim poslovima sarađivao je sa Milutinom Folićem, bivšim gradskim urbanistom i i pomenutim Isailovićem, advokatom koji je u svojim poslovima zastupao Sinišu Malog i Anu Brnabić.

Gogoljev je više puta isticao da ga je upravo urbanista Folić savetovao gde je pravo mesto za investiranje, a jedno od njih je Donji Dorćol gde je planirana izgradnja projekta „K-Distrikt“, veliki brojekat koji je predstavljen u pred beogradske izbore 2018. godine.

Njih dvojica se poznaju već deset godina, a prema rečima samog Gogoljeva, viđaju se „svakog vikenda u gradu“. Upravo je Gogoljev upoznao Folića sa Isailovićem, o čemu je KRIK pisao.