Most u opstini Grocka Foto: Anita Savić

Infrastruktura širom naše zemlje nije najbolja, ali je u nekim delovima katastrofalna. Takva situacija je upravo u Grockoj nadomak Beograda, a meštani ove opštine imaju ozbiljan problem - moste koji svakog trenutka može da se sruši.

Našoj redakciji se javila Anita Savić iz Grocke koja je imala jednu veliku molbu, a to je da pomognemo meštanima koji svakodnevno imaju problem oko odlaska na posao, škole, prodavnice i svoih destinacija koje su nam svakodnevna ruta.

Naime, most u Grockoj, tačnije u ulici 15. Maj je pred rušenjem. Beton koji je utonuo, šiblje koje pokriva sve, sablasni prizor i strah meštana od prelaska preko njega su samo početak priče koju nam Anita otkriva.

Most u opstini Grocka Foto: Anita Savić

„Taj most samo što se nije srušio, mi smo imali drugi most koji smo dvadeset godina koristli, ali je jedan čovek kupio imovinu pored tog mosta i sad nam ne dozvoljava da prelazimo preko njega. Uveče kada se vraćam kući, zovem oca da mi preveze auto preko mosta jer imam strah, vidite i po slikama u kom je stanju. Imamo ljude koji voze teretna vozila, i svakodnevno prelaze preko njega, bukvalno čekamo da se uruši“, priča Savićeva.

Most u opstini Grocka Foto: Anita Savić

Opština ne reaguje

„Nekoliko puta smo bili u opštini kako bismo razgovarali sa nadležnima, pa čak i predsednikom ali nam nisu dozvolili da dođemo do njega. Kada ih zovemo, teško ih dobijemo, a kada se jave kažu nam neke nelogične stvari i lažu nas sve vreme. Ovo nije mali problem, ovuda deca prelaze svakodnevno i rizično je jako, baš se plašimo zato smo vas i kontaktirali“, priča Anita za Nova.rs

Most u opstini Grocka Foto: Anita Savić

Kako bismo pomogli meštanima i videli u čemu je zaista problem, pokušali smo nekoliko puta da kontaktiramo opštinu, ali na žalost nismo uspeli. Nakon nekoliko puta smo shvatili da ne žele da se jave, jer su nam sve vreme prekidali vezu. Meštani su bili u pravu, na telefon se ne javljaju, na pozive građana se prave gluvi, a za to vreme čekamo da se most uruši.

Možda se tad oglase.

Bonus video: Šleper koji je propao kroz most

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar