Branko Čečen Foto: Ivan Dinić/Nova S

Svaki sledeći put kada pomislite da zaposlite dete u javnom preduzeću koje to nije zaslužilo i da za to nešto platite ili imate uslugu, znajte da ste ubili nekoga ko boluje od korone, a možda bi preživeo, poručio je večeras Branko Čečen iz CINS-a reagujući na emotivni nastup dr Rada Panića na N1 kao najjači utisak prošle sedmice.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta dr Rade Panić emotivno je pre nekoliko dana na N1 govorio o situaciji u Kraljevu upoređujući je sa situacijom kakva se dešavala u Italiji, kada nije imao mesta u bolnici za mlade ljude, niti je imao gde da ih transportuje.

„Zdravstveni sistem Srbije je zvanično pukao. Čujete da sam veoma uzbuđen. Juče sam bio u situaciji kakva se dešavala u Italiji. U svom profesionalnom veku nisam očekivao da ću doći u takvu situaciju, nisam imao mesta za ljude koje mi u medicini smatramo mladima, niti sam imao gde da ih transportujem”, rekao je tada vidno potresen Panić koji trenutno radi u „crvenoj zoni“.

Sve ovo je posledica nesputane, raspomamljene korupcije koja nije samo finansijska, već i moralna i to na takvom nivou da je ljudima, koji pokušavaju da gledaju svet iz stabilnog sistema vrednosti,  jako teško da ga očuvaju, rekao je Čečen u „Utisku nedelje“.

„Zamolio bih svakoga u ovoj zemlji da pokuša da razmisli o mojoj tvrdnji da je sve ovo posledica korupcije“, rekao je on.

Prema Čečenovim rečima, posledica finansijske korupcije je to što se lečimo u bolnicama koje za svakoga ko je ušao u prosečnu evropsku bolnicu, ovo ne bi bili pomoćni objekti.

„Ovo je posledica i moralne korupcije, kada se dr Panić slomi na televiziji, a naš predsednik neljudski reaguje i obračunava se sa njim sa pozicije apsolutne moći protiv nekoga ko rizikuje život da spasava svoje sugrađane“, rekao je Čečen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare