Foto:Vojska Srbije/Jovo Mamula/MC Odbrana

Bezbednosna situacija u Srbiji trenutno je stabilna, delimično nepredvidiva, jer zavisi od drugih, a ne od nas, izjavio je danas načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

On je ukazao da prisutni izazovi i rizici, jer region ima bezbednosnih problema, ističući da je pitanje KiM bezbednosni izazov i da zato i postoji međunarodno vojno prisustvo na tom delu teritorije.

Mojsilović je, gostujući na TV Prva, rekao da u kriznoj situaciji lako sve krene nizbrdo i isklizne situacija koja je trenutno kontrolisana. „Činjenica je da je stanje na terenu pod patronatom UN“, ukazao je Mojsilović.

On je naveo da smo poslednjih dana na KiM svedoci incidenata i zastrašivanja uperenih prema srpskoj populaciji i ocenio da je dobro što imamo međunarodne snage, koje imaju obaveze i odgovornost za deo teritorije koju kontrolisu.

„Mi ukazujemo na probleme, trudimo se da budemo partner Kforu na terenu“, rekao je Mojsilović.

On je dodao da je zahvalan predsedniku i celoj državi na onome što preduzimaju kada je reč o resavanju pitanja KiM i istakao da je dobro što vojska nema glavnu ulogu u tome.

„Mi vežbamo da se branimo, da budemo uvek spremni da odgovorimo na sve rizike, ali mislimo da primarne stvari moraju da budu iz neke druge sfere“, naglasio je Mojsilović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar