Foto: FoNet/Ana Paunković; Miloš Perić; Tanjug/Sava Radovanović; privatna arhiva; shutterstock

Nakon što je "Torlakova" BSŽ (BSG) vakcina protiv tuberkuloze koja se daje bebama odmah po rođenju, hitno povučena iz upotrebe zbog sumnje u kvalitet i očekivanog imunskog odgovora koji "može biti nepotpun", oglasio se Đorđe Miketić, poslanik stranke "Zajedno". Kako ističe za Nova.rs, njegova jednomesečna beba vakcinisana je ovom povučenom vakcinom, te zato zahteva od ministarke Grujičić da hitno uputi inspekciju u Institut "Torlak".

Miketić navodi da je nakon prošlogodišnjeg skandala u GAK „Narodni front“ kada je 600 beba pogrešno vakcinisano BSŽ vakcinama iz Torlaka zbog zabune u proceduri, sada došlo do nove nedopustive greške.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

„Institut Torlak se po ovom pitanju ne oglašava – što je skandalozno i sa svaku osudu, jer tako se širi strah među roditeljima vakcnisanih beba. Moja jednomesečna beba je vakcinisana ovom povučenom vakcinom i ja kao roditelj, ali i građanin i narodni poslanik zahtevam hitnu reakciju i izveštaj, ne samo Torlaka, već i nadležnog ministarstva zdravlja.

Pročitajte još:

Pozivam ministarku Grujičić da hitno uputi inspekciju u Torlak jer ovo je ko zna koji put da se Torlak nalazi u srcu skandala. Takođe, zahtevaću od skuptinskog odbora za zdravlje i porodicu da hitno obrazuje komisiju koja mora ispitati čitav slučaj, kao i postupanje ministarke zdravlja u ovom i prethodnom slučaju pogrešno vakcinisanih beba“, poručuje Miketić.

BONUS VIDEO: 600 beba dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare