Gordana Suša, Nataša Miljković
Foto: Zoran Lončarević/Filip Krainčanić/Nova.rs

Voditeljka i novinarka Nataša Miljković povodom smrti čuvene Gordane Suše, rekla je između ostalog za Nova.rs da joj je Suša bila prvi uzor.

PROČITAJTE JOŠ

„Kao detetu, bila mi je prvi uzor. U mladosti, predivan urednik, učitelj, zaštitnik i borac. Divan čovek, prijatelj, nasmejana i nesebična uvek. Simbol ju televizije, antiratne politike, uvek na pravoj strani. Bila je legenda to će i ostati“, rekla je Miljković za Nova.rs.

Podsećamo, čuvena novinarka Gordana Suša preminula je danas posle duge i teške bolesti u 75 godini života, potvrđeno je za Nova.rs.

Suša je bila jedna od prvih urednica popularne voditeljke Nataše Miljković, a Nataša je vrlo često, gostujući u emisijama i davajući intervjue za domaće medije, isticala koliki je uticaj na njenu karijeru imala preminula novinarka.

Novinarka Gordana Suša preminula je danas u Beogradu posle duge i teške bolesti u 75. godini, preneo je list Danas za koji je poslednjih pet godina redovno pisala kolumne. Uporedo sa studijama na Fakultetu političkih nauka, Suša je radila na Drugom programu Radio Beograda, vodeći dnevni umetnički program „Ko se duri u kulturi“, preneo je RTS.

Goradana Suša Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Godine 1971. godine zaposlila se u informatovnom programu Radio Beograda. Od reportera, prešla je na mesto komentatora i na kraju postala urednica. Posle gotovo decenije na radiju, 1978. godine prešla je na televizijsku informativu. Tokom sledećih 13 godina Suša je postala jedna od prepoznatljivijih ličnosti Televizije Beograd pokrivajući jugoslovensku politiku i uređujući Dnevnik 2.

Pred raspad SFRJ, maja 1991. godine, Suša se pridružila Jutelu, televizijskom programu koji je finansijski podržalo tadašnje Savezno izvršno veće pod predsedništvom Ante Markovića. Nakon što je Jutel prestao sa emitovanjem po izbijanju oružanih sukoba u BiH, Suša je prešla u list Borba.

Potom je pokrenula produkcijsku kuću ViN (Video nedeljnik) koja je proizvodila televizijsku emisiju koja se tokom godina emitovala na različitim stanicama. Vodila je i i političku emisiju „Pres pretres“. Suša je od maja do novembra 2004. godine obavljala funkciju glavne i odgovorne urednice Informativnog programa RTS.

Pisala za je Našu borbu, Oslobođenje, Nezavisne, Blic. Izabrana je za predsednicu Nezavisnog udruženja novinara Srbije 1999. godine.

Bila je članica Saveta REM. List Danas je naveo da će sahrana biti održana u krugu porodice.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare