Foto: Nova.rs

U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba, a 341 je zaražena koronavirusom.

Na respiratorima se nalazi 39 osoba, a testirane su 6.503 osobe.

Hospitalizovano je 768 osoba.

Tokom epidemije virusa korona u Srbiji su do sada umrle 793 osobe, dok je ukupan broj registrovanih slučajeva 39.827. Ukupno je testirano 1.289.519 osoba.

***

Podsetimo, juče je od 4.739 testiranih, 614 osoba bilo pozitivno na koronavirus, a tri osobe su preminule.

Takođe, juče je na respiratorima bilo 26 pacijenata, dok je njih 694 bilo hospitalizovano.

***

Član vladinog Kriznog štaba za subijanje epidemije koronavirusa Branislav Tiodorović ocenio je da o uvođenju „najoštrijih“ mera treba razmišljati ukoliko broj novoinficiranih na dnevnom nivou dođe do 1.500.

On je za Blic naveo da na osnovu trenutne epidemiološke situacije i broja obolelih u Srbiji, “još uvek nije trenutak da se uvede policijski čas”.

Foto: Nova S

“Mi smo sada još uvek na broju koji je daleko ispod onog koji postoji oko nas i u Evropi jer mi spadamo u tri zemlje koje imaju najnižu stopu na 100.000 aktivnih slučajeva, a tu su još Estonija, Norveška i Turska dok su svi ostali u daleko većem riziku”, naveo je Tiodorović.

***

Povećava se broj zaraženih koronavirusom, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju, rekao je danas ministar zdravlja Zatibor Lončar i dodao da je privremena kovid bolnica u Areni primila prve pacijente. On je nakon sastanka sa direktorima Kovid bolnica rekao da je Arena juče popodne primila prve kovid pacijente i da se trenutno tamo nalazi 15-ak bolesnika.

Zlatibor Lončar Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

“Popunjenost kapaciteta Kovid bolnica prešla je 60 odsto tako da smo otvorili i Arenu”, rekao je Lončar i dodao da će se pacijenti sa lakšom kliničkom slikom iz bolnica “Dragiša Mišović”, KBC Karaburma, Bežanijska kosa i Infektivne klinike biti prebačeni u Arenu.

***

Povećava se broj kovid pacijenata u KBC Dragiša Mišović, a direktor te zdravstvene ustanove prof. Vladimir Ðukić kaže da je u bolnici trenutno na lečenju i 11 dece i sedam majki, a povećan je i broj intubiranih pacijenata i pacijenata u intenzivnoj nezi.

Rukovodilac dečje klinike Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” Olivera Ostojić izjavila je da su deca koja se nalaze na lečenju u toj ustanovi u dobrom stanju i da se broj ne povećava drastično, kao i da se u toj ustanovi na lečenju nalazi beba od pet meseci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare