Gust dim i nepodnošljiv miris smrada ponovo su probudili stanovnike Mirijeva, koji su se žalili da otežanu dižu i da već danima trpe haos zbog zagađenog vazduha u ovom delu grada.

Miris paljevine i zagađen vazduh još jedno jutro probudili su Beograđane. Čitaoci nam se javljaju i sugerišu da se miris paljevine oseća na Karaburmi i Mirijevu, a merne stanice od jutros pokazuju da je vazduh najviše zagađen na Novom Beogradu, Mostaru, Starom gradu.

Mirijevo, dim, magla, požar u Vinči, Vinča
Foto: Nova.rs

Stanovnici Mirijeva ponovo apeluju da je vazduh iznad ovog dela grada nepodnošljiv.

Gust dim nadvio se nad Mirijevom, a miris smrada naterao je građane da se što pre vrate u svoje kuće.

Mirijevo, sedmi dan agonije. Decenijski nemar i diletantstvo došli su na naplatu. Građani su ti koji konačno plaćaju…

Posted by Eko straža on Friday, August 13, 2021

Nažalost, ovo nije prvi dan je nebo iznad Beograda puno nebezbednih čestica i materija, a poslednjih dana građani zbog dima nisu mogli ni da spavaju.

Kad je reč o konkretnim podacima, jutrošnji podaci jasno ukazuju da je zagađenje i dalje prisutno u našem glavnom gradu, a najgore je oko Bulevara despota Stefana i oko Mostara, gde je zagađenje vazduha dva i po puta više od dozvoljenog, što je objavljeno na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine.

Nadležni organi i gradska vlast i dalje ne izlaze za konkretnim izjavama do kada će Beograđani morati da se guše u smradu i kada će konačno moći da udahnu svež vazduh.

Bonus video: Pulmolog o zagađenju vazduha u Beogradu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare