Ministarstvo zdravlja: Novac obezbeđen, ali ne za smeštaj u skupim hotelima

Društvo 23. jul. 202115:25
Podeli:
Zlatibor Lončar, krizni štab, sednica, zasedanje
Zlatibor Lončar Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je novac za lečenje malog Gavrila obezbeđen, ali da ne može da se prebacuje bez jasne, zakonom regulisane procedure.

„Na inicijativu predsednika Vučića, država je opredelila nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila, dečaka koji je, zaista, ujedinio celu zemlju. Kako je tada i rečeno, novac je odmah obezbeđen, i još od tada stoji i čeka“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Zlatibor Lončar.

Dodaje se, međutim, da novac iz budžeta ne može da se prebacuje bez jasne, zakonom regulisane procedure.

„Dakle, država Srbija ne može da prebacuje budžetska sredstva na račune koji su rukom ispisani, ili na privatne račune lekara. A u ovom slučaju reč je o tome“, saopšteno je.

Takođe, navodi dalje Lončar, „nismo u mogućnosti da novcem građana Srbije plaćamo one zdravstvene usluge koje se, istog kvaliteta ili čak i bolje, mogu dobiti u Srbiji, u našim zdravstvenim ustanovama“.

„A naročito nismo u mogućnosti da plaćamo edukacije u inostranstvu i smeštaj u skupim hotelima roditeljima tokom tih edukacija, kad se iste takve edukacije mogu dobiti i na našim dečijim klinikama, na primer u Tiršovoj. I to treba da znaju svi građani Srbije, a roditelji malog Gavrila znaju vrlo dobro, jer im je jasno i nedvosmisleno rečeno“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da ministarstvo „neće izaći iz okvira Zakona uprkos svim pritiscima i medijskim spinovima“.

„A novac za lečenje malog Gavrila je obezbeđen, i niti jednog trenutka nije sporan, kao ni iskrena nada svih za uspehom u lečenju malog Gavrila“, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar