Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/

Na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu danas je potpisan ugovor o saradnji te institucije i Ministarstva zdravlja u oblasti transplantacije organa.

Ugovor o sprovođenju i finansiranju poslova od opšteg interesa iz projekta „Uspostavljanje nacionalnog programa za presađivanje ljudskih organa u Srbiji“ potpisali su ministarka zdravlja Danica Grujičić i načelnik VMA Miroslav Vukosavljević, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

PROČITAJTE JOŠ

„Dugo godina je postojala jedna disonatna situacija u kojoj je VMA i pored svog ulaganja i u kadrove, i u opremu bila izvan zdravstvenog sistema. Ovo je sada uvod u vraćanje VMA u zdravstveni sistem. Kako će se to dalje odvijati dogovorićemo se zajedno i Ministarstvo odbrane mora zadržati određenu vrstu kontrole, ali ono što je važno Ministarstvo zdravlja vas prepoznaje apsolutno kao deo svog sistema“, rekla je ministarka zdravlja.

BONUS VIDEO Tijana je žena koja se i dalje bori za svoje „zarobljene“ embrione: Ministarstvo zdravljane ne želi da menja zakon i upuće joj neprimere izjave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare