Foto: EPA-EFE/Matteo Corner

Nastavu na daljinu trenutno prate učenici 379 odeljenja osnovnih i srednjih škola, kao i jedna grupa, u kojima su potvrđeni slučajevi koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dan nakon što je portal N1 poslao upit resornom Ministarstvu sa pitanjem o broju odeljenja koja nastavu prate onlajn.

Kako je navedeno u saopštenju, nastava na daljinu izvodi se u 0,9 odsto od ukupno 38.187 odeljenja iz 1.666 obrazovnih ustanova. Podatke o broju odeljenja čiji su učenici prebačeni na model onlajn nastave Ministarstvu je dostavilo 94 odsto od ukupnog broja škola.

Škole čija su pojedina odeljenja prešla na onlajn nastavu, postupile su u skladu sa Preporukama za početak obrazovno-vaspitnog rada u školskoj 2021/2022. godini, u kojima je predviđeno da kada postoje dva potvrđena slučaja kod učenika u jednom odeljenju ili grupi – celo odeljenje (grupa) prelazi na onlajn nastavu u trajanju od deset dana, navelo je Ministarstvo prosvete.

Portal N1 pokušao je da sazna i koliko učenika osnovnih i srednjih škola je trenutno zaraženo koronavirusom, ali nas je Ministarstvo prosvete uputilo na nadležne zdravstvene institucije i gradske zavode za javno zdravlje, za koje je navedeno da su „jedini relevantni da daju podatke o broju zaraženih“.

Podatke o broju zaraženih učenika zatražili smo i od Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, ali do momenta objavljivanja teksta nismo dobili nikakav odgovor.

BONUS VIDEO: Guzva ispred kovid ambulante

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar