Foto: Twitter/Eko Straža

Miniranja na teritoriji opštine Majdanpek obavljena su da bi se sanirala stenska masa iznad „Pemske Male“, s obzirom da postoji pretnja odrona zbog pojave pukotina nakon što je rudarska inspekcija konstatovala da je neophodna hitna sanacija da bi se sprečilo klizanje i obrušavanje stene, saopštilo je danas Ministarstvo rudarstva i energetike.

Inspekcija je, kako se navodi, kompaniji „Ziđin Koper“ naložila da izradi projektnu dokumentaciju, prijavi početak radova i sanira napuklu masu stena, kao i da pre početka izvođenja radova na sanaciji pribavi saglasnost JP „Srbijašume“.

Svi radovi su prijavljeni Ministarstvu i inspekciji, a pre početka sanacije, kompanija „Ziđin Koper“ obavila je pripremne radove, pribavila potrebne saglasnosti, izradila projekat i prijavila radove, a urađena su i dva zaštitna kanala da bi se grad zaštitio od odrona materijala tokom miniranja.

Ministarstvo je u saopštenju najavilo da će naložiti i dodatni inspekciji nadzor, kako bi se utvrdilo da li se radovi na sanaciji izvode u skladu sa projektom.

BONUS VIDEO: Nestaje li simbol Majdanpeka?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar