Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon aprilskog štrajka upozorenja koji je organizovao Forum beogradskih gimnazija, Ministarstvo prosvete uputilo im je poziv na razgovor o Državnoj maturi.

Kako se precizira u saopštenju, razgovaraće se o ulozi nastavnika u procesu uvođenja Državane mature. Sastanak će biti održan u četvrtak 12. maja.

„Imajući u vidu da, prema mišljenju gimnazijskih nastavnika, Državna matura značajno povećava obim posla, predstavnici Foruma beogradskih gimnazija uputili su u aprilu zahtev za održavanje sastanka kako bi se razmotrila mogućnost da svi nastavnici koji budu angažovani prilikom polaganja ispita i pregledanja testova budu plaćeni“, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

Na sastanku će delegacija Foruma predložiti platformu za koju smatraju da je prihvatiljiva svim stranama, s obzirom da ima cilj da doprinese većem kvalitetu Državne mature.

“ Takođe, uzimajući u obzir nedavno iznet stav Senata Univerziteta u Beogradu, kojim se predlaže uvođenje probnog perioda u kojem bi učenici polagali i Državnu maturu i prijemni ispit, Forum dodatno smatra otpočinjanje ovakve vrste dijaloga veoma značajnim. U vezi sa navedenim, Forum pozdravlja odluku Ministarstva prosvete i nadamo se pronalasku trajnog rešenja na zadovoljstvo svih učesnika“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Poćelo PISA testiranje u srpskim školama

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar