Foto:Shutterstock/Mirko Kuzmanovic

Nakon teksta na Nova.rs u kojoj je dr Nada Maksimović ispričala da je nizom zakulisnih radnji na Vojnomedicinskoj akademiji ostala bez posla gde je bila na specijalizaciji iako je, kako tvrdi, ostvarila bolje rezultate od onih koji su primljeni - oglasilo se i Ministarstvo odbrane.

Podsećamo, Ministarstvo odbrane nije odgovorilo na pitanja Nova.rs. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

„Povodom napisa u kojima dr Nada Maksimović, doktor plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije, neosnovano optužuje Ministarstvo odbrane za navodne nepravilnosti u postupku prijema u radni odnos na neodređeno vreme na Vojnomedicinskoj akademiji, a radi istinitog obaveštavanja javnosti ukazujemo da je konkretan postupak prijema sproveden u potpunosti u skladu sa zakonom i Uredbom o načinu i postupku prijema civilnih lica na službu u Vojsci Srbije.

Ističemo da Ministarstvo odbrane i Uprava za vojno zdravstvo nemaju obavezu, ni po zakonu ni po Ugovoru o specijalizaciji, da prime imenovanu u radni odnos na neodređeno vreme po osnovu završene specijalizacije na Vojnomedicinskoj akademiji.

Vojnomedicinska akademija ima punu slobodu da odlučuje o potrebama i prijemu kadra, a samo prošle godine je u radni odnos u vojno zdravstvo na neodređeno vreme primljeno više od 500 lica – medicinskog i nemedicinskog osoblja.

Dr Nada Maksimović više puta se obraćala nadležnima u Ministarstvu odbrane i Upravi za vojno zdravstvo sa zahtevom za priznavanje svojstva stranke u postupku prijema lica u radni odnos na neodređeno vreme u Vojnomedicinskoj akademiji i dostavljanja rešenja u istom postupku, što nije bilo pravno moguće jer imenovana, na dan pristupa evidenciji i izlistavanja lica, nije bila u Evidenciji lica zainteresovanih za rad u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije kao lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Zato ona nije ni mogla učestovati u izbornom postupku, niti se u konkretnom slučaju može smatrati strankom.

Uprava za vojno zdravstvo obavestila je imenovanu i njenog punomoćnika o navedenim okolnostima putem odgovora koji su slati povodom njihovih zahteva.

Naglašavamo da su u konkretnom slučaju u celosti ispoštovane odredbe važećih propisa koji su primenjeni i da nije bilo nezakonitosti prilikom neposrednog prijema lica u radni odnos na neodređeno vreme na Vojnomedicinskoj akademiji“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar