Avion Er Srbija AirSerbia
Avion Er Srbije Foto:BETAPHOTO/Air Serbia

Ministarstvo odbrane raspisalo je javnu nabavku usluge obezbeđivanja avio-karata i hotelskog smeštaja za službena putovanja u inostranstvo za naredne tri godine. Vrednost nabavke Ministarstvo je procenilo na 450,6 miliona dinara, piše Nova ekonomija.

Ministarstvo će, kako se navodi u dokumetaciji, zaključiti okvirni sporazum sa više privrednih subjekata (turističkih agencija), a maksimalno sa njih pet, na period od tri godine.

Avio karte i hotelski smeštaj se nabavljaju za sve destinacije sveta, a u skladu sa pojedinačnim potrebama organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Kada je krajem 2018. godine Ministarstvo raspisalo nabavku iste usluge, njenu vrednost je procenilo na 230,2 miliona dinara. Okvirni sporazum početkom 2019. godine zaključen je sa tri turističke agencije – „Big blue“, „Sky Multicom“, „Royaltours“.

Prethodno je 2015. godine, Ministarstvo okvrini sporazum, isto na tri godine, zaključilo sa pet dobavljača (Flytime, Omnipromet, Flyfly travel, Jumbo Travel, Sky Multicom). Tada je procenjena vrednost nabavke bila nešto više od 161,4 miliona dinara.

Koji su uslovi za ponuđače?

U tenderskoj dokumentaciji se traži da je ponuđač član IATA – Međunarodnog udruženja avio prevoznika i putničkih agencija za prodaju avio karata.

Uslov je i da turistička agencija koristi najmanje dva vodeća međunarodna rezervaciona sistema avionskih karata sa pristupom bazama podataka vodećih avio kompanija (Amadeus, Galileo, Sabre, Worldspan…) i najmanje dva globalna rezervaciona sistema za rezervaciju hotelskog smeštaja (Goglobal, GTA, Contentin…).

Usluge, između ostalog, obuhvataju rezervaciju, nabavku i izdavanje avionskih karata u svim klasama i za sve destinacije sveta (primenjujući sve važeće popuste i najpovoljnije tarife), rezervaciju, nabavku i izdavanje vaučera za hotelski smeštaj, hotelski smeštaj i prevoz za prisustvo na seminarima, stručnim skupovima, obukama, stručnim usavršavanjima.

Dobavljači, kako se navodi, ne mogu da ponude usluge low cost kompanija (koje svoje karte prodaju preko interneta, koje moraju da se nabave mesecima unapred, ne garantuju tačno poletanje i sletanje, posebno naplaćuju korisniku prtljag…), osim u slučaju izričitog zahteva naručioca.

Rok za podnošenje ponuda je 24. mart.

Okvirnim sporazum će se utvrditi uslovi za dalje izdavanje pojedinačnih narudžbenica za nabavku avio karata i hotelskog smeštaja, piše Nova ekonomija.

Na osnovu okvirnog sporazuma, organizacione jedinice Ministartsva odbrane i Vojske Srbije će dobavljačima upućivati poziv za dostavljanje ponuda, a nakon izbora najpovoljnije ponude izdavati narudžbenice.

BONUS VIDEO: Sajam borbenih aviona u Kini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare