Foto:Marina Pupavac/N1

Ministarka prosvete Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je da je namera da se formira tim, neki međunarodni žiri, koji bi sa roditeljima ubijene dece u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" razgovarao o idejnom rešenju za memorijalani centar u delu škole.

„Mislim da je potrebno da roditelji razgovaraju sa stručnjacima a to neće biti samo arhitekte, pedijatri, psiholozi, etičari, biće najrazličitiji profili“, rekla je u emisiji Prav ugao, na TV Vojvodina Đukić Dejanović, povodom masovnog ubistava dece u ovoj školi koje se desilo pre skoro tačno pola godine.

Ona je navela da, kao Kragujevčanka, ubistvo učenika ove škole doživljava kao streljanje đaka 1941. u Šumaricama, to podseća „po masovnosti dece koje više nema, po sveska i knjigama koje su ostale otvorene, neformiranim željama i svemu što mladost nosi a prekinuto je“.

„Ne samo ova škola, sve škole će 3.maj (kada se ubistvo desilo) obeležavati na određeni način“, rekla je Đukić Dejanović, napominjući da je najbitnije da roditelji sa stručnjacima odrede kako to sve osmisliti.

BONUS VIDEO – Roditelji dece iz Ribnikara: Plašimo se kada decu šaljemo u školu, gde je memorijalni centar?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare