Foto: Shutterstock

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je da je u toku izrada dva medijska zakona, bazičnog o informisanju i medijima, i o elektronskim medijima kojim će biti definisani status Regulatornog tela za elektronske medije i razmena audio-vizuelnog sadržaja.

„Očekujem da ti predlozi već u martu ili aprilu budu na javnoj raspravi“, rekao je Jovanović u intervjuu za Večernje novosti.

On je naveo da je ideja da se uvede digitalna platforma za transparentnije apliciranje za sredstva koja za informisanje i medije obezbeđuje država.

„Trenutno je taj proces dosta otežan administrativno, a digitalizaciju vidim kao šansu da obezbedimo još efikasniji i transparentniji proces“, naveo je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ

On je pozvao sve medije, novinare, organizacije civilnog društva da uzmu učešće u javnoj raspravi o tim zakonskim predlozima, jer kako je ocenio samo zajedno mogu doći do najkvalitetnijeg akta.

„Važno mesto zauzeće kodeks novinara, kao i samoregulacija“, rekao je Jovanović, navodeći da „posao mininstra nije da ide i da opominje“.

BONUS VIDEO Mediji diktiraju odnos prema ratu u Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar