Milutin Petrović Foto:Nova.rs

Poslednjih mesec dana ostaće zauvek urezani u pamćenje svima u poljoprivrednom gazdinstvu porodice Petrović iz okoline Kraljeva. Ni slutili nisu kakvu će im vest poštar doneti. 

Milutin Petrović (57) iz sela Sibnica između Kraljeva i Kragujevca dobio je pismo u kom je saznao da je preminuo. Naime, Milutinovu suprugu su pozvali na ostavinsku raspravu, a u trenutku kada je poštar doneo koverat, on je pored nje sedeo živ i zdrav.

„Moja žena je radila u bašti. Bio sam pored nje kada nam je na vrata pokucao poštar. Pozdravio sam se s njim, pomislio da joj je doneo nasledstvo. Zato i nisam obratio pažnju na to šta čita. Video sam da je prebledela. I onda sam je čuo kako kaže da je postala udovica. Uzeo sam pismo i imao šta da pročitam“, priča Milutin.

Ali, nakon toga kreće Milutinova birokatska bitka da dokaže da je živ. Pošto su mu isključili platnu karticu, morao je da ode u policiju. Tek onda su je odblokirali.

„Jako sam potresen. Uveče sedim, ne mogu da spavam i razmišljam da li je greška ili je ovo neko namerno uradio“, kaže Petrović. Bio je u MUP-u, pa u sudu, a pošto je u pitanju krivično delo, slučaj je sada u rukama javnog tužioca u Kraljevu. Najneprijatnije iznenađenje dočekalo ga je kod notara, koji je poziv i poslao.

„Advokatica nas je bukvalno izbacila uz kancelarije. Pročitala je naš zahtev, i pitala advokata zašto nismo upisali ime pokojnika. Rekao joj je kako da upiše kad čovek, pokazujući na mene, stoji ispred vas. Ona je samo rekla da mora tako“, negoduje Milutin.

Milutinov datum smrti se poklapa sa datumom rođenja.

„Najgore od svega je što je moja smrt proglašena na dan mog rođenja. Proglasiti čoveka mrtvog je vrlo opasna stvar. Mene neko sad da dođe da ubije, neće odgovarati jer sam već mrtav“, žali se Milutin.

Poziv za ročište Foto:Nova.rs

Više od 36 godina je u braku sa suprugom Radunom, i već su pomislili su da su sve turbulencije pregurali preko glave.

U kancelariji javnog beležnika Miroljuba Stanisavljevića iz Kraljeva nismo mogli da dobijemo odgovor kako se dogodilo da se o raspravlja o ostavštini Milutina Petrovića iz Sibnice, koji je pri tom živ.

„Javni beležnik je zauzet. Moraćete da pozovete kasnije“, rekli su nam u ovoj kancelariji, ostavivši nas bez odgovora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare