"Ko je pretnja po bezbednost?", zapitao se Goran Miletić, koordinator Evroprajda, nakon odluke MUP-a da zabrani šetnju najavljenu za subotu. On je, odgovarajući na pitanje novinarke portala Nova.rs da li su organizatori događaja sigurni da će učesnici biti bezbedni, s obzirom na to da su razlozi da zabranu šetnje upravo "bezbednosne" prirode, rekao da ukoliko postoji pretnja, to je onda pitanje za MUP.

„Mi nikada nismo informisani o tome da je neko pretnja po bezbednost. Ako postoje neke grupe ili ljudi koji bi bili pretnja, to je onda pitanje za MUP – šta oni rade sa tim grupama, da li ih hapse, ispituju, da li su možda otkrili neki plan“, kaže Miletić.

On ističe da bezbednost nema nikakve veze sa učesnicima Prajda, te dodaje da je to miran skup, a ne pretnja po bezbednost.

On još jednom ističe da oni koji su pretnja po bezbednost treba da budu procesuirani prema zakonu.

„Bezbednost nema veze sa nama. Mi smo je uvek garantovali“, podvukao je Miletić.

Podsećanja radi, Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je održavanje Parade ponosa, šetnje u okviru „Evroprajda 2022“ koja je trebalo da se održi u subotu, 17. septembra. Razlog je bezbednost budući da je za taj dan zakazan kontraskup i postoji opasnost od sukoba te dve grupe.

****

BONUS VIDEO Litije VS Evroprajd – čija su jača prava? – gosti Vesna Pešić i Ivan Kostić

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare