Foto: Shutterstock/ZagAlex, Maja Tomić, Nenad Nedomacki

Đorđe Miketić, poslanik stranke Zajedno u Skupštini Srbije, ocenio je danas kao pobedu građana vraćanje železničke linije do Pančeva, ali je istakao da se jedino vraćanjem "Beovoza", sada nazvanog "BG:voz", do Pančeva istinski ukida monopol autobuskom prevozniku "Pantransport", za koju Miketić tvrdi, da je bliska SNS-u i da "dere kožu sa leđa svim Pančevcima".

„Nakon pritiska javnosti, studentskog protesta i peticije kojom smo tražili produženje linije ‘BG:voza’ do Pančeva, ministar Vesić je najavio konačno uvođenje direktne linije između Pančeva i Beograda. Međutim, ovo je samo početak. Zadovoljni smo što je ministar čuo naš apel, i što je pokušao da uradi svoj posao po zahtevu građana i stranke Zajedno, ali ovo je daleko od onog što su građani i studenti zahtevali i što im je potrebno“, izjavio je Miketić.

Miketić je naveo da ministar Goran Vesić „očigledno ne zna ili namerno obmanjuje javnost“ jer „Pan voz“, kako je naveo poslanik strnake Zajedno, nikada nije postojao, već  je „postojao ‘Beovoz’ i to je bio objedinjeni zahtev na kojem će se insistirati“.

„Jedino objedinjenim sistemom naplate od Pančeva do Beograda ćemo ovaj kartel razbiti, a sa druge strane omogućiti mnogo više redovnih polazaka iz Pančeva i istinski povezati Pančevo sa Beogradom“, rekao je Miketić u pisanoj izjavi.

Osim ukidanja monopola “Pantranstporta”, ovim bi se, kako tvrdi Miketić, postiglo mnogo benefita.

„Smanjile bi se gužve na Pančevačkom mostu i u Beogradu za više od 30 odsto zbog manjeg broja autobusa i linijskih taksija i ko zna koliko automobila koji dolaze iz Pančeva i okoline. Zagađenje vazduha bi se smanjilo zbog manjka drumskih vozila“, rekao je Miketić i dodao:

„Pančevo bi postalo prijamčivije za život i rad, i oživelo bi kao privredna i kao turistička destincija. A veliki broj studenata i mladih bračnih parova bi mogao naći svoj smeštaj u Pančevu jer su cene nekretnina u Beogradu nepodnošljive za mnoge porodice.“

***

BONUS VIDEO – Pančevci se bune zbog cene prevoza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare