Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

"Vest o tome da su mlade devojke godinama bile silovane i seksualno uznemiravane u jednoj poznatoj i priznatoj školi glume ne sme da nas ostavi ravnodušnim. Ispovest mlade glumice Milene Radulović pokazuje nam koliko je seksualno nasilje prisutno u našem društvu, ali i koliko ga je teško primetiti i prijaviti, jer je perfidno i podmuklo", izjavila je potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović.

Ona je, reagujući na vest o hapšenju Miroslava Mike Aleksića, vlasnika poznate škole glume, rekla da ove strašne pojave treba da nas navedu da se zapitamo u kakvom društvu živimo i šta možemo da uradimo da ono bude bolje mesto za život naše dece.

„Hvala Mileni i drugim devojkama koje su smogle hrabrosti da progovore. Ohrabrujem svaku ženu da nasilnika prijavi, jer nisu same u tom paklu. Tužilaštvo i druge nadležne institucije su tu da odrade svoj deo posla i drago mi je da je proces već pokrenut. Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara. Verujem da će primer ovih devojaka biti podstrek i drugim ženama sa, nažalost sličnim iskustvom, da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni. A da mi kao roditelji, odrasli, zreli ljudi pomognemo da naša deca žive u bezbednijoj i sigurnijoj sredini“, rekla je Mihajlovićeva.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare