Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ako kalendarski počinje jesen, poslednja nedelja septembra biće topla sa natprosečnim temperaturama, hladnije vreme očekuje se tek krajem oktobra, rekao je za RTS meteorolog Nedeljko Todorović.

Za hladnije i kišne dane tokom leta, imaćemo nadoknadu u oktobru. Nedeljko Todorović rekao je za RTS da će poslednja nedelja septembra biti topla i sunčana sa nadprosečenim temperaturama više od 20 stepeni, a u nekim danima i preko 25 stepeni, prenosi RTS.

Isto vreme, rekao je, očekuje se i u prvoj polovini oktobra, što su karakteristike miholjskog leta.

„U jutarnjim satima sveže, danju toplo. Čitav ovaj period, bio bi sa manjkom padavina, eventualno, u nekim danima, nešto malo oblaka i kiše, a u većini dana sunčano i prijatno“, kazao je za RTS Todorović.

Na pitanje kada možemo očekivati jesenje temperature, Todorović kaže da se krajem oktobra očekuje košava, što je znak da ulazimo u hladan deo godine, po kotlinama magle, pa čak i prvi mrazevi.

U novembru, dodaje, više oblaka, kiše i dalje vetrovito, a kad nema vetra biće maglovito.

Meteorolog Nedeljko Todorović za RTS navodi da će sutra, 22. septembra biti najsvežiji dan, a u Beogradu će maksimalna temperatura biti svega 15 stepeni.

Todorović, međutim, objašnjava da će od petka biti značajan porast temeprature, te da će 25. i 26. septembra maksimalna temperatura biti blizu 30 stepeni.

Stiže nam jesen, zasadite drvo i darujte planeti novi život

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar