Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Meštani sela Zablaće kod Čačka blokirali su radove na izgradnji auto-puta, na deonici takozvanog Moravskog koridora, nezadovoljni što im ni posle četiri godine nije isplaćena zemlja koja im je oduzeta za izgradnju tog puta.

Oni su blokirali mašine izvođača radova, a kako su rekli agenciji Beta, ta blokada se neće prekidati dok se ne postigne dogovor sa preduzećem Koridori Srbije o isplati eksproprisane zemlje.

PROČITAJTE JOŠ

Za njihovu zemlju prvobitno im je bilo ponuđeno pedeset dinara po kvadratnom metru, što su odbili, a nisu prihvatili ni poslednju ponudu od 160 do 180 dinara po metru kvadratnom zbog čega se sude sa preduzećem Koridori Srbije.

Nezadovoljni meštani ističu da pojedina suđenja za oduzetu zemlju traju tri, a pojedina četiri godine i ocenjuju da se sudski postupak odugovlači jer predstavnici Kordira Srbije ne dolaze na zakazana ročišta, a da se za to vreme trasa auto-puta gradi preko njihovih njiva.

U čačanskim selima Baluga, Mojsinje, Stančići i Donja Gorevnica, koja se kao i Zablaće nalaze na trasi Moravskog koridora, meštani već pet meseci blokiraju radove na izgradnji autoputa zbog neisplaćene, a oduzete zemlje.

BONUS VIDEO Deo Moravskog koridora pred izbore pušten pre roka, jedan izlaz Kruševac uopšte ne postoji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar