Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić rekao je da je cena gradnje Moravskog koridora skočila s prvobitnih 480 miliona evra na 1,6 milijardi evra. On je podvukao da po toj računici kilometar autoputa košta 14,5 miliona evra što nije slučaj nigde u svetu.

„Vrednost Moravskog koridora po projektnoj dokumentaciji saobraćajnog instituta CIP bila je 480 miliona evra, a ponuda koju je Srbija dobila tada za izgradnju auto-puta od 110 kilometara iznosila je 500 miliona evra. U međuvremenu 2018. godine, ministarka Zorana Mihajlović potpisuje novi ugovor na 800 miliona evra za izgradnju Moravskog koridora, a ono što će građani Srbije danas platiti za Moravski koridor jesu tri kredita u iznosu od 431 milion evra, 500 miliona evra i novih 700 miliona evra ove godine. Dakle milijardu i šest stotina miliona evra će građane Srbije koštati Moravski koridor“, rekao je Aleksić.

On je dodao da će 14,5 miliona evra koštati kilometar što nije primer nigde.

„Pogotovo ne u ravničarskom delu kao što je Zapadna Morava. Predsednik se hvali, kaže kojim god putem da se krene, ja sam ga sagradio. Šta se dešava sa izgradnjom puteva možda nam pomogne dokumentacija koja je stigla do mene. Ja sam dobio određena dokumenta, dobio sam jedno pismo i to je pismo je potpisao Aleksandar Papić. U pitanju je bivši saradnik Nebojše Stefanovića i član Zemunskog klana“, rekao je Aleksić.

Miroslav Aleksić Narodni pokret Srbije Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Podsetimo, predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja” došli do pisma koje je predsedniku Aleksandru Vučiću uputio vlasnik tabloida „Objektiv“ Aleksandar Papić.

U pismu Papić decidirano tvrdi da je za radove na autoputu Ruma-Šabac-Loznica utrošeno više novca od planiranog, te da je osam miliona evra od tog novca dobila Srpska napredna stranka (SNS). On je objasnio šemu kako se grade putevi, kako firme sarađuju s državom i kako se izvlači novac i za potrebe SNS.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sa Avzirtom, odnosnom Muratom imam dugogodišnji prijateljski odnos. Pre dve godine kontaktirao me Zvonko Veselinović preko zajedničkog prijatelja, a u vezi sa poslom sa Azvirtom na deonici Ruma-Šabac-Loznica. Pre tog perioda, sa Azvirtom sam imao kontakt samo kao posrednik, u nekoliko navrata u vezi sa novcem za stranku, koji su davali Nebojši Stefanoviću preko Dmitra Đurovića“, stoji između ostalog u pismu.

Kako navodi Papić, u periodu od 2018. do sredine 2019. godine, Murat je dao oko „8 miliona evra Dmitru na ruke“.

„Kada se ispostavilo da je Nebojša radio to što je, Murat je došao kod mene da vidimo šta ćemo. Od tog momenta sam počeo da razmišljam kako bi bilo najbolje da se pomogne čoveku, a usput, potpuno sam iskren, kako i ja da zaradim nešto, jer me Nebojša u tom trenutku sa 6,8 miliona evra duga prema prema bankama i dobavljačima“, navodi se u pismu koje je Papić navodno poslao Vučiću.

Ceo tekst pisma pročitajte u odvojenoj vesti. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare