Meštani beogradskog naselja Krnjača blokirali su danas put ka Zrenjaninu zahtevajući izgradnju kanalizacione mreže, koju im je 2019. godine obećao lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Okupljeni su stajali na pešačkom prelazu noseći transparente „Kanalizacija šarena laža“ i „Naselje bez kanalizacije“.

Pročitajte još:

Predsednik udruženja građana „Komšija iz Krnjače“ Dragomir Stanković izjavio je za Fonet da ovim protestom upozoravaju nadležne i da im je cilj da skrenu pažnju gradskim čelnicima i opštinskoj vlasti.

„Ako ovim tempom nastave sa radovima oko izgradnje kanalizacije u Krnjači, biće im potrebno još 100 godina da je završe“, rekao je Stanković.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

On je podsetio da je 2022. godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorio radove na izradnji kanalizacije, a nova gradska vlast ponovo traži da se nađe izvođač radova.

Građani okupljeni na današnjem protestu tražili su vraćanje crpnih pumpi, čišćenje kišnih kanala i besplatno pražnjenje septičkih jama koje bi, do trajnog rešenja kanalizacione mreže, obavljalo javno komunalno preduzeće.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Predsednik Srbije rekao je u junu 2019. godine da je „dao nalog i da se radi po hitnom postupku projekat za izradu kanalizacione mreže“.

„Računajte da kompletna projektna dokumentacija bude gotova do kraja januara, a krajem februara, prvih dana marta krećemo u izgradnju kompletne kanalizacione mreže“, rekao je Vučić meštanima naselja Krnjača.

BONUS VIDEO Šapić žestoko prozvao Vesića za kanalizacju u Borči: Onaj koji nema problema da prevari predsednika države i da mu da takvu informaciju, pa šta je njemu da prevari komšiju

Komentari

Svi komentari (3)