Meštani kraljevačkog sela Vitkovac okupili su se danas u tom mestu, kako bi odbranili zemlju od rudarske mafije. To za Nova.rs kaže Predraga Veljković, koji dodaje da su mašine stigle, ali su radnici koji upravljaju njima pobegli.

„Mi ne znamo koja je kompanija u pitanju. Oni su ušli u posed čoveka koji ovde ne živi“, priča Predrag Veljković za Nova.rs.

Prema njegovim pretpostavkama, vlasnik je dao saglasnost za istraživanje. Napominje da je u blizini i planina Kotlenik koja je planirana za uništavanje, gde navodno žele da otvore rudnik.

PROČITAJTE JOŠ:

„Okupio se veliki broj ljudi, ali oni i dalje pristižu. Iskopane su tri rupe, verovatno će tu tražiti vodu“, smatra naš sagovornik.

Meštani kraljevačkog sela Vitkovac okupili su se danas u tom mestu, kako bi odbranili zemlju od rudarske mafije Foto: P. VELJKOVIĆ“Ovde se ljudi mahom bave poljoprivredom i neće dozvoliti da se zatruje ni priroda ni oranice“, objašnjava Veljković.

Prema njegovim saznanjima na red će doći i selo Pečenog. I ostali meštani su ogorčeni zbog ovakvih postupaka nadležnih.

Meštani kraljevačkog sela Vitkovac okupili su se danas u tom mestu, kako bi odbranili zemlju od rudarske mafije Foto: P. VELJKOVIĆ

„Tretiraju naš kao stoku, ali i mi smo išli u školu. Znamo njihove nečasne namere kada je naša plodna zemlja u pitanju. Pravdali su se time da rade put. Pa zar se put pravi kopanjem rupa“, zaprepašćeno pitaju. Inače oni su se okupili u 11 sati i skoro dva časa protestuju. Poručuju zajedno“, branićemo sela od rudarske mafije.

BONUS VIDEO: Kako je viša sila okrivljena za nesreću u rudniku Soko?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare