Foto: MUP

Pre desetak dana pažnju javnosti zaokupila je vest da je vlasnik firme iz Kraljeva, bez potrebne dozvole, u kavezu na otvorenom držao dve ženke mrkog medveda, inače strogo zaštićene vrste.

Pre dva dana, uspešno sprovedenom akcijom policije, veterinarske inspekcije i stručnim službama Beo zoo vrta i Zoo vrta Palić, dve ženke mrkog medveda smeštene su u Zoološki vrt Palić. Za njih je predviđen smeštaj u objektu za medvede pored belih lavova.

„Medvedice su trideset godina držane u kavezu, na malom prostoru, u potpunosti zavise od čoveka jer su ceo život su provele u zatočeništvu i verovatno ne mogu da prežive ako se vrate u prirodu, pošto nisu naučile da love, da se sakriju ili odbrane. U Zoološkom vrtu Palić, smeštaj za njih je obezbeđen u zidanom objektu za medvede koji ima i unutrašnji deo i spoljašnji ispust sa dubokim bazenom, pa se nadamo da će se ubrzo oporaviti od puta i navići na novi životni prostor, a ovoga leta moći će da se izležavaju u hladovini ‘pećine’ i zaplivaju u svom bazenu“, navode iz Zoološklog vrta Palić.

BONUS VIDEO Medvedi u selu – stalni, ali nepozvani gosti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)