Foto:Nemanja Jovanović

Medijski stručnjak Veran Matić je danas kritikovao nedavni konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u Novom Pazaru kao "najbolji primer za to kako ne treba i kako se ne sme raditi".

On je u tekstu na sajtu „Cenzolovke“ istakao da je Jelica Popović, članica Komisije koja je ocenjivala projekte, predložena od strane Udruženja o kojem ne postoji niti jedan podatak, i da nikada nije čuo za medijskog stručnjaka Radojicu Bunčića, niti šta ga kvalifikuje za člana Komisije.

Matić je naveo da 19 podržanih projekata opravdava stav člana Komisije Slobodana Radičevića koji je bio nadglasan od strane druga dva člana, da se sredstva ne dodele listovima „Alo“ i „Kurir“ koji su, za samo šest meseci, više stotina puta prekršili Kodeks novinara.

„Voleo bih da se Radičević izuzeo i iz odluke da skoro 47 miliona dinara, od ukupne sume od 55 miliona dinara, na konkursu bude dodeljeno Radio-Televiziji Novi Pazar. To nema veze s konceptom projektnog sufinansiranja. Visina sume dodeljene toj medijskoj kući, koja predstavlja čak 85 odsto celokupne sume namenjene svim projektima, vređa zdrav razum“, napisao je Matić.

Dodao je da je mišljenja da poglavlja u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji neće biti otvarana zbog ovakvih primera u medijskoj sferi, u kojima je praktična primena dokumenata Vlade Srbije sušta suprotnost onome što u njima piše i šta propisuju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar